Hvem er Kiddo?

Hvem er Kiddo?

Hvem er Kiddo?

Det startede med en kasse plastiklegetøj

Da min ældste søn blev 6 år, kom klassen på besøg til fødselsdagsfejring. På bedste manér havde alle en lille gave med til fødselaren. Gaverne, hovedsageligt mindre gaver lavet af plastik, lagde jeg i en kurv. Min søn legede med et par af legetøjsstykkerne i dagene efter, men glemte dem ellers hurtigt. Derefter blev kassen lagt i kælderen, hvor den lå urørt hen i seks måneder inden legetøjet blev doneret væk.

Kassen i kælderen blev startskuddet til Kiddo. For kassen satte tanker i gang om, hvor meget plastiklegetøj, der mon bliver produceret i verden. Og hvor meget legetøj, der bliver kasseret igen. Og ikke mindst, hvilken miljømæssig effekt det har?

90% af alt legetøj er lavet af plastik - hvilket gør legetøjsindustrien til en af de mest plastikintensive sektorer i verden. Forbruget af plastiklegetøj og elektronik er kæmpe stort og har dermed en betydelig miljøbelastning.

Kan man skabe en ny gavekultur hos børn?

Med et hus der begyndte at flyde over med ting, fik jeg behov for at flytte fokus over på andre typer af gaver end at familien skulle have endnu mere legetøj og elektronik ind i huset. 

Jeg startede Kiddo ud fra et mål om at gøre oplevelsesgaver ligeså sjove og spændende som legetøj og elektronik. Og gøre Kiddo til stedet hvor man finder de fedeste oplevelser og sejeste indpakninger.

Oplevelser er helt fantastiske gaver – de inspirerer, udfordrer os og giver os minder der varer hele livet. Men… oplevelsesgaver kan være svære at forstå. Det kan være svært at finde samme begejstring for et fladt gavekort som for det farverige plastik legetøj.

Det skal være sjovt at få en oplevelse i gave

Gode gaver vækker begejstring og selvfølgelig skal oplevelsesgaver også gøre det. Derfor har vi skabt nogle sjove gavekasser, der gør det sjovt både at give og at få en oplevelse i gave.

Gavekasserne er udviklet for at gøre de flade gavekort sjovere og mere forståelige for børn. De er designet ret opsigtsvækkende og i børnehøjde, så mange børn heldigvis ender med at gemme dem og lave opgaverne på indersiden af kassen.

Vores gavekasser er mere end bare indpakning - det er en lille oplevelse i sig selv. Ud over gavekort, slikkepind, klistermærker og papirfly er selve kassen fyldt med små lege barnet kan lave.⁠

De er samtidig udviklet med omtanke for miljøet og derfor trykt på et dansk miljøcertificeret trykkeri og fyldt med sjove små overraskelser - men altså ingen plastik!

Gavekortet kommer altid med billeder af den oplevelse, man har fået et gavekort til, hvilket gør det meget mere forståeligt og hyggeligt at gå og glæde sig til sammen. Se vores sjove gavekasser her

Gaver med mening

Kiddo handler ikke om, at vi skal stoppe med at give gaver - det handler om, at vi skal give gode gaver, der giver mening. 

Kiddo er en værdibaseret startup - der vil gøre en forskel. Vi vil gøre det nemt og sjovt at give børn og unge flere oplevelser i gave. 

Gode minder - der fylder meget i hukommelsen og ikke så meget på hylderne.

Se vores udvalg af oplevelser som gave til børn og unge her

Flere oplevelser – færre ting!


Charlotte
Founder, Kiddo